Ken jij de Dirty Dozen en de Clean 15?

We zeggen vaak, als je 100 mensen hebt die zeggen dat ze gezond eten, eten ze alle 100 iets anders. Vaak denken we dat we goed bezig zijn, maar is dat ook zo?

 

We willen je even voorstellen aan de ‘Dirty Dozen’ en de ‘Clean 15’. Het niet altijd eenvoudig om de juiste keuzes te maken maar met deze ‘nieuwe’ kennis zal je toch een stapje verder staan! De Dirty Dozen ‘De vuile twaalf’ zijn gekenmerkt door een toevoeging van pesticiden die worden gebruikt om het voedsel beter te laten groeien, te beschermen, te behouden, … Hoewel deze stoffen niet per se super ongezond zijn, kunnen ze bij overmatige consumptie leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals allergieĆ«n, hyperactiviteit en concentratieproblemen.

 

We lijsten graag op welke 12 ‘gezonde’ producten die dirty zijn. Aardbeien, Spinazie, Boerenkool, Nectarines, Appels, Druiven, Selderij, Perziken, Paprika’s, Kersen, Sla en Aardappelen. De Clean 15 De ‘schone 15’ daarentegen zijn een lijst van de meest pure voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan voedingsstoffen. Ze bevatten de minste toevoegingen van schadelijke stoffen. Asperges, Avocado’s, Bananen, Broccoli, Kool, Grapefruit, Kiwi’s, Mango’s, Melk, Paddestoelen, Ananas, Sinaasappels, Zoete aardappelen, Tomaten en Spinazie Heb je hieromtrent vragen? info@improvemalle.be